Vefat (Hakim Ebru Us Aykaş)

05 Mayıs 2021
Bursa Barosu, SGK'ya Bursa iş yaşamının iki yıllık bilançosunu sordu

28 Nisan 2021
Bursa Barosu İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Komisyonu, il genelinde iş yaşamına ilişkin son iki yıllık tabloyu ortaya koymak ve bu konuda toplumsal ve hukuki çalışmalar yapmak üzere Sosyal Güvenlik Kurumu Bursa İl Müdürlüğü'ne bazı sorular yöneltti.
Bursa Barosu, bilirkişilik müessesesini masaya yatırdı

21 Nisan 2021
Bursa Barosu İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Komisyonu tarafından düzenlenen ve Komisyon Başkanı Av. İsmail İşel'in yönettiği online etkinlikte "Yargılamada Bilirkişilik ve Uygulama Sorunları" ele alındı.
Bursa Barosu, Metin Lokumcu davası için Trabzon'daydı

21 Nisan 2021
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde Artvin'in Hopa ilçesinde yapacağı miting öncesi çıkan olaylarda polisin sıktığı biber gazı ile fenalaşıp hastanede yaşamını yitiren emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun ölümüyle ilgili 10 yıl sonra açılan dava Trabzon'da başladı.
-Avukat Bayam'a yönelik kasten öldürmeye teşebbüs davası 9 Haziran'a ertelendi.

14 Nisan 2021
Av. Berrin Bayam'ı öldürmek kastıyla tabancayla vuran tutuklu Şükrü B.'nin yargılanmasına Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilerek duruşma 9 Haziran 2021 tarihine ertelendi.
Cargill davalarında kazandıkları tazminatları baroya bağışladılar

08 Nisan 2021
Bursa Barosu'nun 20 yılı aşan Cargill davalarında çabaları bulunan ve bu davalarda adlarına hükmedilen tazminatı Bursa Barosu'na bağışlayan avukat ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine teşekkür plaket verildi.
Barohan ikinci etap kuraları çekildi

02 Nisan 2021
Bursa Barosu'nun Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, meslekteki ilk yıllarında genç avukatlara ücretsiz ofis olanağı sunduğu Barohan Projesi'nin ikinci etabında kuralar çekildi.
Avukatı falçatayla rehin alan sanığa 6 yıl 8 ay hapis cezası

02 Nisan 2021
Arabulucu bürosunda Avukat İlknur Nazlı Gökyıldız'a saldıran ve falçata ile rehin alan belediye eski çalışanı S.Y. 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Altun: "Stajyer ve genç avukatlara sunduğumuz hizmetlerle Türkiye'ye örnek olduk"

01 Nisan 2021
Bursa Barosu'nda stajyer avukat sayısı 569'a yükseldi. Barodaki staj eğitimlerini pandemi nedeniyle online alan stajyer avukatların temsilcileri de, başvuru sayısı ile temsilci sayısı eşit olduğu için seçime gerek kalmaksızın belirlendi.
Bursa Barosu'ndan İstanbul Sözleşmesi kararının iptali için Danıştay'a dava

22 Mart 2021
Bursa Barosu ve bazı barolar, kadınlara yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesine ve bunlarla mücadeleye ilişkin bir insan hakları sözleşmesi olan İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmeye ilişkin Cumhurbaşkanı kararının öncelikli olarak yürütmesinin durdurulması ve sonrasında iptali istemiyle dava açtı.