Türkiye Barolar Birliği Delegeleri

AV. ASUDE ŞENOL

1952 Fethiye doğumludur. 1973 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1983-1985 ve 1985-1988 yılları arasında Bursa Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği, 2000-2002 yılları arasında Bursa Barosu Başkan Yardımcılığı, 2002-2004, 2004-2006 ve 2006-2008 yılları arasında Bursa barosu Başkanlığı görevlerinde bulundu. Türkiye'nin büyük şehirlerindeki ilk kadın baro başkanıdır. Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şubesi, Çağdaş Eğitim Kooperatifi, Sivilay, Arsiyad ve Bursa Defteri Dergisi üyeliklerinde bulundu. 2009-2013 yılları arasında Türkiye Barolar Birliği tarihinde ilk olarak bağımsız adaylıkla TBB Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. Halen Bursa barosunun bağımsız kurumsal adayı olarak,  2018 yılından bu yana Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği görevini sürdürmektedir.

AV. MEFHARET ÖZTÜRK CEYLANTEPE

1972 Bursa doğumludur. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. 1999 yılından bu yana serbest avukatlık yapmaktadır. Bursa Barosu Çocuk Hakları, CMK ve Sosyal İlişkiler, Mesleki Müdahale komisyonlarında başkan ve yürütme kurulu üyesi olarak görev yaptı. Çocuk hakları ile ilgili birçok eğitim çalışmasında görev aldı. Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi olan Mefharet Öztürk, 2002-2004 döneminde ÇHD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. 2010-2012 döneminde Bursa Barosu Yönetim Kurulu üyesi olan Ceylantepe, 2012-2014 döneminde saymanlık ve genel sekreterlik görevlerini üstlendi. Halen Bursa Barosu TBB delegesi. BASKOD (Bursa Atatürk Stadyumunu Koruma Derneği) kurucu ve yönetim kurulu üyesi. Ayrıca Çocuk Hakları Kültür ve Sanat Derneği kurucu üyesidir.

AV. HÜSNİYE ALTIN YEŞİL

1976 yılında Ankara' da doğan Hüsniye Altın Yeşil , ilk ve ortaöğrenimini İznik'te tamamladıktan sonra,1998 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi' nden mezun oldu. 1999 yılında Bursa Barosu'na 1666 sicil numarası ile kaydoldu. 1999 yılından beri serbest avukatlık yapmakta olup evli ve bir çocuk annesidir.

Görev Alınan Baro Kurulları

2010-2012 Baro Disiplin Kurulu Üyeliği

2016-2021 Bursa Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği

Görev Alınan Komisyonlar

Baro komisyonlarının birçoğunda yer almış olup Kadın Hukuku komisyonlarda aktif olarak görev almış ve 2014-2016 dönemi Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir.

Görev Alınan STK'lar

2016- devam Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Sekreter Yardımcılığı (aktif)

2014-2016 Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Bursa Şube Başkanlığı

2013-2014 ve 2014-2016 Bursa Kadın Kuruluşları Birliği Genel Sekreterliği