Türkiye Barolar Birliği Delegeleri

AV. ALİ ARABACI

1950  tarihinde Bulgaristan'da doğmuştur. Bursa Osmangazi Ortaokulu ve Bursa Atatürk Lisesi'nden,1973 yılında Ankara Hukuk Fakültesi'nden mezun omuştur. 1975 yılında Bursa Barosu'na bağlı olarak serbest avukatlığa başlamıştır. Bursa Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği, Disiplin Kurulu Üyeliği ve Başkanlığı, Çevre Komisyonu Başkan ve üyelikleri gibi  değişik kademelerde çalıştıktan sonra, 1996-1998 ve 1998-1999 dönemlerinde Bursa Barosu Başkanlığı  yapmıştır. 1999 yılında yapılan genel seçimlerde DSP'den  Bursa milletvekili seçilmiştir. TBMM Adalet Komisyonu ve Çevre Komisyonu üyeliklerinde bulunmuştur.2001 yılında kabul edilen Avukatlık Yasası ve Yeni Medeni Yasanın yasalaştırılması sürecinde Adalet Komisyonu Alt Komisyon Başkanlığı yapmıştır. 2016-2018 yılları arasında Bursa Barosu TBB delegeliği, 2013-2017 döneminde TBB Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştır ve 4 yıl süren bu görevde TBB Çevre Komisyonu Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Halen üyesi bulunduğu Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin Yönetim Kurulu üyeliğini ve 4 yıl süreyle başkanlığını yürütmüştür. Türk Hukuk Kurumu ve ADD üyesidir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

AV. ASUDE ŞENOL

Bursa Kız Lisesi'ni bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur.1983-1985 ve 1985-1988 yılları arasında Bursa Barosu yönetim kurulu üyeliği, 1998-2000, 2008-2010, 2010-2012, 2012-2014 ve 2016-2018 yılları arasında TBB delegeliği, 2000-2002 yılları arasında seçildiği yönetim kurulunda Bursa Barosu Başkan Yardımcılığı, 2002-2004, 2004-2006, 2006-2008 yılları arasında üç dönem Bursa Barosu Başkanlığı, Türkiye'nin büyükşehirlerindeki ilk kadın baro başkanıdır. Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şubesi, Çağdaş Eğitim Kooperatifi, Sivilay, Arsiyad üyeliklerinde bulunmuştur. 2009-2013 yılları arasında TBB Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştır. TBB tarihinde bu göreve bağımsız olarak seçilen ilk avukattır. Halen Bursa Barosu'nun kurumsal adayı olarak bağımsız adaylıkla seçildiği 2017-2021 dönemi TBB yönetim kurulu üyeliği görevini sürdürmektedir.

AV. ZEKİ KAHRAMAN

1966 Bulgaristan Kırcaali doğumludur. 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. 1990 yılından beri Bursa Barosu'na kayıtlı olarak serbest avukatlık yapmaktadır. 1996-1997 ve 2000-2002 dönemlerinde Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şubesi  Başkanlığı ,   2000-2006 yıllarında Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Başkanlığı, 2002-2003 Bursa Barosu Genel Sekreterliği , 2003-2008 Bursa Barosu Başkan Yardımcılığı ,2008-2011 Bursa Barosu Başkanlığı, 2012-2014 Atatürkçü Düşünce Derneği Bursa Şubesi Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. Ayrıca Baronun pek çok komisyonunda görev yapmıştır. Kuntay Cem ve Asil adlı iki oğlu bulunmaktadır. Halen 2016-2018 döneminde seçildiği Bursa Barosu Türkiye Barolar Birliği delegeliği görevini sürdürmektedir.

AV. ÖNDER ASA

1963 yılında Yenişehir'de doğmuştur.1988 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi bölümünden mezun olmuştur.1990 yılından bu yana serbest avukatlık mesleğine devam etmektedir. 2006-2008 döneminde Bursa Barosu Yönetim Kurulu üyeliği, 2008-2010 döneminde Genel Sekreterlik ve 2010-2012 yılı TBB Delegeliği yapan Önder Asa 2016-2018 döneminde yeniden TBB Delegesi görevine seçilmiş olup halen bu görevine devam etmektedir.

AV. SUNA SOYDAŞ

1965 Seben (Bolu) doğumludur.Ankara Etlik İlkokulu, TED Zonguldak Koleji orta kısmı ve Zonguldak Mehmet Çelikel Lisesinden, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. Uludağ Üniversitesi  Sosyal Bilimler Enstitüsü Mali Hukuk dalında Yüksek Lisans yapmıştır. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sosyal Bilimler ve Davranış Bilimleri Bölümünden mezun olmuştur.1991 yılından beri Bursa Barosuna bağlı serbest Avukat olarak çalışmaktadır. Bursa Barosu Hukuksuzluk ve Yolsuzlukla Mücadele Komisyon Başkanlığı, Tüketici Hakları, Hayvan Hakları, Kadın Hakları, Çocuk Hakları, Sağlık hukuku ve Spor Hukuku Komisyon üyelikleri yapmıştır. Bursa,Yıldırım Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti Üyeliği yapmıştır. Arabuluculuk,uzlaştırmacılık yapmaktadır. Çağdaş Eğitim Kooperatifi (ÇEK), ÇYDD, Bursa Tüketiciler Derneği üyeliği, Düş Gezginleri Derneği üyeliği ATAEVLER Gençlik ve Spor Kulübü derneği üyeliği ve Güç Kat Dezavantajlı Kadınlar Derneği üyeliği yapmaktadır.

CHP Bursa, Osmangazi İlçe Yönetim Kurulu üyeliği ve devamında Hukuk İşlerinden sorumlu Başkan Yardımcılığı yapmıştır.

AV. SERAP AKKUL

1989 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur.1991 yılında Bursa Barosu'na 1138 sicil numarası ile kaydolmuştur. Bursa Lösemili Çocuklar Yardım Deneği(LÖDER) üyeliği, Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şubesi Bursa Şubesi Yönetim Kurulu üyeliği, Bursa Arabuluculuk Derneği üyeliklerinde bulunmuştur. 2000-2002 döneminde Bursa Barosu Disiplin Kurulu Üyeliği, 2002-2004 döneminde Bursa Barosu Denetleme Kurulu üyeliği, 2012-2014 ve 2014-2016 döneminde Bursa Barosu Disiplin Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. 2016-2018 döneminde Bursa Barosu Disiplin Kurulunda Başkanlık görevini yapmıştır.

AV. İZZET BOĞA

1973 Bursa doğumludur. 1990 yılında Süleyman Çelebi Lisesini, 1994 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirmiştir. Kendi bürosunda serbest avukatlık yapmaktadır.  Baro Meclisi üyesi olan İzzet Boğa, üç dönem Baro Akademisi Yürütme Kurulu üyeliği, iki dönem Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şubesi Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulunmuştur.2004 yılında Bursa Baro Tiyatrosunu kurmuştur, 2007 yılında aylık Baro Haber Gazetesini çıkarmıştır. 2014'te Adranos Tiyatro'yu kurmuştur. 2016 yılında Çağdas Gazeteciler Derneği Kent Kültürüne Katkı Ödülünü almıştır. Bursa Barosunda Staj Okulu ve Sosyal İlişkiler komisyonu başta olmak üzere kurul ve komisyonlarda aktif olarak görev almıştır. Bağımsız Anadolu Hareketi Derneğinin ve Bursa Tango Dans ve Spor Kulübü Derneğinin kurucu yönetim kurulu üyesidir. Evli ve bir çocuk babasıdır. Halen 2016- 2018 döneminde seçildiği Bursa Barosu TBB Delegeliği sürdürmektedir.

AV. MEFHARET ÖZTÜRK CEYLANTEPE

1972 Bursa'da doğumludur. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu.1999 tarihinden itibaren Bursa Barosu'nda serbest avukat yapmaktadır. 2000-2002 yılları arasında Çocuk Hakları Komisyonu, CMUK Komisyonu ve Sosyal İlişkiler Komisyonunda, 2002-2004 yılları arasında CMUK Komisyonu, Mesleki Müdahale Komisyonu ve Çocuk Hakları Komisyonunda, 2004-2006 yılları ile 2008-2010 yıllarında Çocuk Hakları Komisyonunda görev almıştır. Çocuk Hakları ile ilgili çeşitli eğitim çalışmalarında görev almıştır. 2002-2004 döneminde Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şubesi Bursa Şubesi Yönetim Kurulu üyeliğinde bulunmuştur. 2010-2012 döneminde Bursa Barosu Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmiştir. 2012-2014 döneminde Bursa Barosu Saymanlığı ve Bursa Barosu Genel Sekreterliği görevlerini üstlenmiştir. BASKOD ( Bursa Atatürk Stadyumunu Koruma Derneği ) kurucu ve yönetim kurulu üyesidir. Ayrıca Çocuk Hakları Kültür ve Sanat Derneği kurucu üyelerinden olup bir dönem yönetim kurulu üyeliği yapmıştır

AV. NESLİHAN AKTOSUN

1975 yılında Bitlis'te doğmuştur. Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1999 yılında mezun olmuştur. Bursa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanlığı, Staj Yürütme Kurulu ve Mesleki Müdahale Komisyonu'nda görev almıştır. 2012-2014 döneminde Bursa Barosu Yönetim Kurulu üyeliği, 2014-2016 döneminde Baro Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Halen 2016- 2018 döneminde seçildiği Bursa Barosu TBB Delegeliği sürdürmektedir.

AV. İSMAİL İŞEL

1980 yılında Gemlik'te doğmuştur. 2000 yılında Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur.   Şubat 2002 yılından bu yana Bursa Barosu'na bağlı olarak Bursa'da serbest avukatlık yapmaktadır. Bursa Barosu, sendikalar ve hukuk derneklerinde eğitimci olarak görevler almıştır. Bursa Barosu'nun çeşitli kurul ve komisyonlarında faaliyetlerde bulunmuş, aynı zamanda yerel ve ulusal dernek ve STK'larda da çalışmaları olmuştur.

AV. ONUR YAVUZ

1977 Bursa doğumlu olup ilk, orta ve lise öğrenimini Bursa'da tamamladıktan sonra Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirmiştir. Babası Av. Abdullah YAVUZ ile aynı büroda Avukatlık mesleğine başlamıştır. Uluslararası Patent Birliği çalışma gruplarında iki dönem genel sekreterlik yaparak bu kurumdaki çalışmasını tamamlamıştır. Bursa Barosu Fikri ve Sınai Haklar ve Rekabet Hukuku komisyonu kurucularından olan Av. Onur Yavuz bu komisyonun iki dönem başkanlığını yapmıştır. 2010-2012 döneminde Bursa Barosu'nda yönetim kurulu üyeliği, 2012-2014 döneminde Yönetim Kurulu üyeliği ve Bursa Barosu Saymanlığı görevlerini üstlenmiştir. 2016- 2018 döneminde Bursa Barosu Yönetim Kurulunda Genel Sekreterliği görevini yerine getirmiştir.

AV. EBRU PİRİ KAYA

1983 yılında Ankara'da doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Bursa'da tamamlamış 2004 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden  mezun olmuştur.2006 yılında Bursa Barosu'nda 2262 sicil numarasıyla avukatlık mesleğine başlamıştır. Evli olup 2 çocuk annesidir. 2006-2015 yılları arasında  bağlı olarak avukatlık yapmış olup , 2015 yılından bu yana da kendi bürosunda avukatlık yapmaktadır.2006 ve 2007 yıllarında Marmara Lions Kulübü'nü kurarak , kurucu üyesi olmuş ve saymanlık yapmıştır.  Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nda gönüllü olarak yaratıcı drama eğitimleri vermiştir. Bursa Barosu Arabuluculuk Komisyonunda çalışmıştır. 2016- 2018 döneminde Bursa Barosu Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştır.