53 kişinin öldüğü Reyhanlı Katliamı'nın 6. yıldönümü
BASIN AÇIKLAMASI
11 Mayıs 2013 tarihinde Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, mezhep çatışması yaratma ve yurttaşlarımızı birbirine kırdırmayı planlayan canilerce gerçekleştirilen katliamın üzerinden 6 yıl geçti.
Reyhanlı katliamında kana susamış canilerce gerçekleştirilen iki ayrı bombalı saldırıda 53 yurttaşımız hayatını kaybetmiş, yüzlercesi de yaralanmıştı. Tarihimizin en kanlı terör saldırılarından ve acısı halen taze olan bu katliamın üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen, katliamın öncesi ve sonrasına ilişkin karanlık noktalar halen aydınlatılabilmiş değildir.
Katliamla ilgili haklarında dava açılan 33 sanıktan 9'una 53'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmiş, firari sanıklar hakkında ise dava dosyası ayrılmıştır.
Katliamdan 3 gün önce saldırıyı yapan şahısların kimliklerine, bombalı araçla saldırının yapılacağına ilişkin ayrıntıların da bulunduğu ihbara, MİT raporuna, teknik ve fiziki takibe rağmen katliam engellenememiştir.
Milli birlik ve beraberliğimize kasteden bu kanlı terör saldırısında kaybettiğimiz yurttaşlarımızı rahmet ve saygıyla anıyor, katliamın tüm yönleri ile aydınlatılarak, tüm sorumluların yargılanması talebimizi yineliyoruz.