Yenişehir halkı, maden şirketine karşı teyakkuzda

Bursa'nın Yenişehir ilçesi Kirazlıyayla mevkiinde kapasite artırımı planlanan bakır-kurşun-çinko ocağına karşı yöre halkının mücadelesi sürüyor. Kapasite artışına karşı çıkan köylülerin katılımı ile kurulan Yenişehir Çevre Platformu bir kez daha Kirazlıyayla'daydı. Kirazlıyayla sakinlerinin katılımıyla düzenlenen protesto gösterisinde firma tarafından noter kanalıyla gönderilen tebligatlara tepki gösterildi. Bursa Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Eralp Atabek'in de destek verdiği protesto gösterisinde yapılan açıklamada “Bazıları, köylülere ihtarname gönderip gözdağı vermektedir. Korkutmak için noterleri kullanmayın. Bizler Anayasal hakkımız olan gösteri ve yürüyüş hakkımızı kullanıyoruz. Toplantılarımız sizin izninize bağlı değildir. Köylünün bir araya gelmesi sizi neden korkutuyor? Sizler yasal ve bilimsel olarak doğruları yapıyorsanız bizden çekinmenize gerek yoktur. Siz hep doğru işler yapan olarak, çevre korumaya, insan-hayvan-bitki sağlığına zaten önem veriyorsanız, her şeyiniz temizse tüm Türkiye'ye (sözde) haklılığınızı anlatabilirsiniz. Sayemizde mahcup olmaz aksine markanızla sektörünüzün yıldızı olursunuz. Ayrıca, perakende bir mal satmıyorsunuz, hammaddeyi kabaca işleyip çeşitli mal üreticisi fabrikalara satıyorsunuz. Bizim sözlerimizi doğru saymasanız da satışlarınızı etkilemesi mümkün değildir. Karınızı azaltamayız. Bizler sadece köylerimizi torunlarımıza bırakabilmek istiyoruz” denildi.

İlgili Fotoğraflar