Ulusal iltica sisteminin kuvvetlendirilmesi için avukatlarla çalıştay

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile birlikte Avrupa Birliği (AB)'nin desteğiyle 2017 Eylül ayında başlayan “Türkiye'nin Ulusal İltica Sisteminin Kuvvetlendirilmesi” projesi kapsamında 24-26 Temmuz 2019 tarihleri arasında avukatlara yönelik çalıştay düzenlendi.

Türkiye Barolar Birliği'nde düzenlenen çalıştaya, Bursa Barosu'nu temsilen Mülteciler ve Yabancılar Hukuku Komisyonu Üyesi Av. Burak Battal katıldı.

Türkiye'yi etkin ve kurumsallaşmış bir ulusal iltica sistemi oluşturmaya yönelik çabalarında üç yılı aşkın bir süre boyunca destekleyecek olan 2,7 milyon Euro değerindeki proje kapsamında ilgili kamu kurum personelinin yanı sıra sivil toplum kuruluşları temsilcilerini ve barolara bağlı avukatları da hedefliyor.