Kirazlıyayla'da hukuk mücadelesi sürüyor

Bursa'nın Yenişehir İlçesi'ne bağlı Kirazlıyayla Köyü'nde Meyra Madencilik'in doğa talanına karşı hukuk mücadelesi devam ediyor. Kirazlıyayla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin, Meyra Madencilik'in zenginleştirme tesisi ve atık havuzu inşası için Orman Genel Müdürlüğü'nce verilen ağaç kesim izninin iptali istemiyle açılan iki ayrı dava Bursa 3. İdare Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmalara, davacı derneğin yöneticisi köylüler ile vekilleri Bursa Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Eralp Atabek ile TMMOB vekili olarak Bursa Barosu Saymanı Av. Aslı Evke Yetkin katıldı.

Orman Genel Müdürlüğü'nün maden sahasında ağaç kesimi için verdiği iki olur ve bunlara dayanılarak yapılan tüm idari işlemlerin iptali ve yürütmesinin durdurulması istenen davalar ertelendi.