Kirazlıyayla köylülerinden Altun'a ziyaret

Bursa'nın Yenişehir ilçesine bağlı Kirazlıyayla köyünde Lübnan sermayeli Meyra Madencilik şirketince hukuksuz bir şekilde yapımı devem eden maden atık havuzu inşasına aylardır direnen köylüler, Bursa Barosu'nun desteğine teşekkür ettiler. Kirazlıyayla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nedim Kakaç ve bir grup köylü, Ankara'da yaklaşık 28 saat süreyle gözaltında tutulan, bu sürede de insani ihtiyaçlarının bile karşılanması engellenen baro başkanları arasında yer alan Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun'u BAOB Yerleşkesi'ndeki hizmet biriminde ziyaret ettiler. Bursa Barosu Başkan Yardımcısı Av. Metin Öztosun ile Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Eralp Atabek'in de bulunduğu ziyaret sırasında, hukuksuz çalışma için Kirazlıyayla köylülerinin üzerinde kurulan kolluk baskısı ile baro başkanlarına Ankara'da yapılanlar konuşuldu. Altun, Kirazlıyayla köylülerinin haklı davalarının takip etmeye devam edeceklerini söyledi.