Kirazlıyayla halkına yargı şoku!

Bursa'nın Yenişehir İlçesi'ne bağlı Kirazlıyayla Köyü'nde Meyra Madencilik Şirketi'nce yapılmaya başlanan bakır çinko kurşun zenginleştirme tesisi ve atık barajı için verilen ÇED olumlu raporunun iptal davasında mahkeme, bilirkişi raporuna rağmen yürütmeyi durdurma istemini reddetti.

Mahkemenin ret kararı üzerine Bursa Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Eralp Atabek, CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan, Doğader'den Murat Demir ve Av. Osman Akman Atalay, köylülerle bir toplantı yaptı. Yürütmeyi durdurma talebinin reddiyle Kirazlıyayla halkı tedirgin olurken, davalardaki gelişmeler ve bundan sonra olabilecekler hakkında bilgilendirme yapıldı.

Bursa Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Eralp Atabek, Kirazlıyayla halkına desteklerinin devam ettiğini, mücadeleye devam edileceğini ve yılgınlığa düşmemelerini söyledi.