Duruşma salonunda avukata saldıran kişiye 1 yıl 8 ay hapis

Bursa'da bir velayet davasının duruşması sırasında davacı vekili Bursa Barosu üyesi Avukat Şirin Alçı'ya tekmeli saldırı gerçekleştiren davalı M.A. Bursa 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nce 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bursa 10. Aile Mahkemesi'nde 17 Kasım günü görülen bir velayet davasında davalı M.A. bir tanığın ifadesine müdahalede bulunmuş, hakim tarafından sessiz olması için uyarılan ve susmaması halinde duruşma salonundan çıkarılacağının söylenmesi üzerine çıkarken bir anda geri dönmüş ve sıçrayarak davalının avukatı meslektaşımız Şirin Alçı'nın yüzüne tekme atmıştı. Saldırgan, davacı eski eşine de saldırmış, polisler tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştı. 18 Kasım 2020'de tutuklanan M.A., bir süre hapiste yattıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere salıverilmişti.

Bursa 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün hakim karşısına çıkan M.A. hakkında mütalaa veren Cumhuriyet Savcısı, “kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle yaralama” suçundan cezalandırılmasını istedi, “kamu görevini yaptırmamak için direnme”den ceza almaması gerektiğini bildirdi.

Mahkeme ise sanık M.A.'yı, üzerine atılı “kasten yaralama suçu” yerine “kamu görevini yaptırmamak için direnme” suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Bursa Barosu Başkanlığı'nın müdahale talebini de kabul eden mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına (HAGB) yer olmadığına karar verdi.