Çanakkale'de “Su ve Vicdan Nöbeti”: Binlerce yurttaş şantiye alanına girdi

Çanakkale'nin Kirazlı Atikhisar Havzası'nda, Kanadalı altın şirketi Alamos Gold'un yerli taşeronu Doğu Biga Madencilik tarafından Çanakkale Merkez İlçesi sınırları içerisindeki “Kirazlı Altın ve Gümüş Madeni Projesi”nde ÇED raporuna aykırı olarak 195 binden fazla ağacın kesilmesi, duyarlı yurttaşları ve sivil toplum örgütlerini Çanakkale'de düzenlenen “Su ve Vicdan Nöbeti”nde buluşturdu. Maden sahasındaki protesto gösterisine Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, eşi Av. Nezaket Altun ve çocuklarıyla birlikte katıldı.

Su ve Vicdan Nöbeti'ne, Bursa Barosu Başkanı Altun'un yanı sıra, Antalya, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, İzmir, Tekirdağ, Yalova baro başkanları ile Ankara, Çorum, Düzce, İstanbul, Kocaeli, Tunceli baroları ve TBB yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda avukat katıldı.

Yurttaşlar fidan dikiyor

Sabah saatlerinden itibaren bölgede toplanan binlerce çevreci yurttaş, ağaç katliamı yapılan alana doğru yürüdü.

Maden sahasına doğru giden binlerce kişi, şantiye giriş kapısındaki güvenlik görevlileriyle önce kısa bir arbede yaşadı. Ancak içeri girmek isteyen binlerce yurttaşın baskısı sonuç verdi ve kapılar açıldı. İçeri giren binlerce kişi, ağaç katliamının yapıldığı yerde fidan dikiyor. Bölgede ayrıca hasar tespit çalışması da yapılacağı bildirildi.