Bursa Barosu bu yıl da Kocatepe'deydi

Bursa Barosu, başkan ve yönetim kuruluyla, üyesi avukatlarla ve Bursa Barosu Tiyatrosu ekibinin seslendirdiği Nazım Hikmet'in Kuvayı Milliye Destanı ile Büyük Zafer'in adımlarının atıldığı Afyonkarahisar'da, Şuhut'ta, Çakırözü'nde ve Kocatepe Anıtı'ndaydı.

Afyonkarahisar Valiliği tarafından hazırlanan Zafer Haftası etkinlikleri programına bu yıl da alınan Bursa Barosu Tiyatrosu ekibi ilk dinletiyi 25 Ağustos günü saat 16.00'da Afyon Rehberlik Araştırma Merkezi'nde sundu. Av. İzzet Boğa, Av. Metin Öztosun, Av. İsmail Metin, Av. Edanur Şenyüz ve Çetin Cambaz'dan oluşan ekip, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Av. Asude Şenol ve Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, yönetim kurulu üyeleri Av. Yener Poroy ve Av. Yıldırım Hacıoğlu'nun da izlediği gösteri ayakta alkışlandı. Program sonunda Vali Tutulmaz, Garnizon Komutanı Şan, TBB Yönetim Kurulu Üyesi Şenol ve Afyonkarahisar Barosu Saymanı Av. İsmail Akgül, Kuvayı Milliye ekibini sahnede tebrik etti.

ŞUHUT, ÇAKIRÖZÜ VE KOCATEPE

Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, TBB Yönetim Kurulu Üyesi Av. Asude Şenol, Bursa Barosu yönetim kurulu üyeleri Av. Yener Poroy, Av. Yıldırım Hacıoğlu, Bursa, Balıkesir, Antalya, Isparta, Aksaray barolarının başkanları ve meslektaşlarıyla Kocatepe Anıtı'na yürüdü.

Altun ve Şenol, Çakırözü'nde başlayan yürüyüş öncesi Şuhut Stadyumu'ndaki resmi töreni izlediler. Orman ve Suişleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun katıldığı törende protokol mensupları ve vatandaşlar, askeri bando, mehter ve şair-türkücü Uğur Işılak konserlerini dinlediler.

Bursa Barosu'nun daveti üzerine bu yılki Zafer Yürüyüşü'ne katılan Antalya, Balıkesir, Isparta, Aksaray ve Kocaeli barolarının başkan ve yöneticileri ile üyelerine, Afyonkarahisar Barosu Saymanı İsmail Akgül eşlik etti. 25 Ağustos'u 26 Ağustos'a bağlayan gece yarısında Çakırözü Köyü'nde toplanan binlerce kişi yıldız yağmuru altında 18 kilometrelik Zafer Yürüyüşü'ne başladı. Altun ve Bursa Barosu üyelerinin yürüyüşü sırasında tiyatro ekibi de Kocatepe'de hazırlıklarını tamamladı.

Saat 04.00'te yapılan askeri tören kapsamında Bursa Barosu Tiyatrosu ekibi Kuvayı Milliye Destanı'nı bir kez daha seslendirdi. Kocatepe Anıtı'ndaki dinleti, Türkiye'nin pek çok yerinden gelen yurttaşlarca coşkuyla alkışlandı.