Bursa Barosu, Avukat Müzeyyen Boylu cinayeti davasını takip etti

19 Mayıs 2019 tarihinde boşanma davası sürerken eşi Doktor Mesut Issı tarafından sokak ortasında ve çocuklarının gözü önünde 11 kurşunla öldürülen Diyarbakır Barosu üyesi Avukat Müzeyyen Boylu davasını Bursa Barosu da takibe aldı.
Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davaya Bursa Barosu Avukat Hakları Merkezi Başkanı Av. Buket Gülçin Özel ve Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Nazlı Ceren Şendoğan da katıldı.
Türkiye'nin pek çok yerinden baroların avukat ve kadın hakları merkez/komisyon üyelerinin katıldığı duruşmada verilen katılma talepleri mahkemece reddedildi.
Duruşmanın görüldüğü Diyarbakır Adliyesi bahçesinde Diyarbakır Barosu'nca hazırlanan Müzeyyen Boylu Cinayeti'nin kronolojisi sergilendi.